iPad.nu

Allt om iPad på Svenska

En vikbar iPhone kan ersätta iPad mini, enligt rykten

Enligt spekulationer och analytiker är Apple på väg att introducera en vikbar iPhone som skulle kunna ersätta iPad mini. Denna information, som läckt via analytikern Omdia och den kända Twitter-läckan @Revegnus, tyder på att den nya enheten kommer att likna iPad mini i sin positionering inom Apples sortiment. Min-soo Kang, en analytiker hos Omdia, har kommenterat att den nya produkten ”kommer att placeras i iPad mini-serien”.

Den vikbara enheten från Apple sägs vara jämförbar i storlek med Samsung Galaxy Z Fold 5, som har en huvudskärm på 7,6 tum och en yttre skärm på 6,2 tum när den är ihopvikt. Det har funnits mycket diskussion och förväntan kring möjligheten av en vikbar iPhone, och dessa nya uppgifter förstärker spekulationerna om Apples planer.

Enligt uppgifter från Omdia var en vikbar iPhone ursprungligen planerad för 2026, men det är fortfarande osäkert om Apple kommer att uppnå detta mål. Det finns även indikationer på att Apples utveckling av kamerateknik under skärmen, vilket skulle innebära ett avskaffande av den nuvarande flärpen och Dynamic Island, kan ha skjutits upp till 2027.

Källa: https://global.techradar.com/sv-se/phones/iphone/en-vikbar-iphone-skulle-enligt-rykte-kunna-ersatta-ipad-mini