iPad.nu

Allt om iPad på Svenska

Vad är en iPad

iPad är en serie surfplattor som utformas och marknadsförs av Apple Inc. och som kör operativsystemet iOS. Den första iPad släpptes den 3 april 2010.

iPad har en pekskärm som du kan använda för att spela spel och lyssna på musik, läsa böcker och tidskrifter, surfa på webben, titta på videor på YouTube och Netflix (med mera), ta foton och göra videor med din iPhone-kameraanslutningssats eller andra kompatibla kameror. Du kan till och med ansluta den till din tv via Apples Lightning-kabeladapter så att du kan använda appar som Facetime på den stora skärmen.

Hur mycket kostar en iPad?

Priset på en iPad varierar beroende på vilken modell du väljer. Grundmodellen börjar på några tusenlappar. Sedan kostar det mer beroende på vad du vill ha.

Om du vill dra nytta av Apples rabattprogram för skolor, som sänker kostnaden för iPads med cirka 10 procent per enhet, går du hit och skapar ett konto med dina skoluppgifter. När du har gjort det och loggat in med ditt användarnamn och lösenord rullar du ner till ”Inköpsorder för skolor” och klickar på ”Lägg till”.

Hur köper du den bästa surfplattan för dig?

När du letar efter den bästa iPad är det lätt att bli överväldigad av alla alternativ. Du vill vara säker på att du köper något som fungerar bra för dig och dina behov. Det finns några viktiga saker att titta på innan du gör ditt köp:

Storleken på din iPad är avgörande. Om du planerar att använda din på språng är det i de flesta fall lättare och mer portabelt att ha en liten än en större. Om du däremot tänker använda den mest hemma eller på jobbet kan det vara bättre att ha en större skärm eftersom den är lättare att se på längre avstånd och därmed gör det mycket lättare att arbeta med projekt.

När du överväger storleken bör du ta hänsyn till vilken typ av aktiviteter som är viktigast för dig – om de flesta av dem kommer att äga rum i hemmet kanske det inte är värt att köpa en modell i lämplig storlek om inte bärbarhet också är tillräckligt viktigt också; på samma sätt om de flesta aktiviteterna kommer att äga rum utomhus kan det sluta med att det är mer önskvärt att välja mellan lättare modeller med mindre skärmar än att välja tyngre modeller med större skärmar (såvida inte båda alternativen kräver liknande mängder resor).