iPad.nu

Allt om iPad på Svenska

Kommande iPad Air kan få en viktig kamerauppgradering

Det ryktas om att den kommande sjätte generationens iPad Air får en liggande framåtvänd kamera, en funktion som förväntas förbättra användarupplevelsen vid videosamtal.

Den trovärdiga läckan ”Instant Digital” har avslöjat att den kommande iPad Air, precis som 10:e generationens iPad från 2022, förväntas ha sin selfiekamera placerad längst upp i liggande läge. Denna förändring är tänkt att optimera plattans användbarhet för videosamtal, vilket skulle göra den mer i linje med användarnas faktiska beteenden. Det är en förändring som också förväntas komma till nästa iPad Pro-modell, vilket innebär att alla framtida iPads kan ha samma placering av kameran på framsidan.

Förändringen till en liggande kamera kräver dock en del justeringar från Apple, särskilt med tanke på att både iPad Air och iPad Pro har en induktiv magnetladdare för Apple Pencil längs samma kant som kameran nu skulle hamna på. Trots dessa utmaningar, har förändringen i kameraplaceringen beskrivits som ”mycket mer naturlig” för videosamtal i vår recension av den senaste iPad-modellen. Det finns också spekulationer om att nästa iPad Air kan erbjudas i en större 12,9-tums modell, samt att den kan innehålla en uppgradering till det senaste M3-chippet från Apple.

Källa: https://global.techradar.com/sv-se/tablets/ipad-air/nasta-ipad-air-kan-fa-en-viktig-kamerauppgradering